Sapanca Rehberi - Sapanca'da Ne Yapılır?
Sapanca Rehberi - İhtiyaç Duyacağınız Herşey
6.04.2022 14:05:00

Sakarya ve Kocaeli sınırları içinde yer alan Sapanca her mevsim görülmeye değer özelliğe sahiptir. Mesire alanları, tarihi camileri, huzur veren tabiat parkları ile büyük şehirlerin yorgunluğundan fırsat bulup dinlenmek isteyenler için adeta hayranlık uyandırırcı güzellikler içeren bir cennettir. 

Sapanca Gölü Yürüyüş Yolu

Sapanca Gölü yeşilin ve mavinin huzur verici tonlarının buluştuğu turistik bir göl. Görenlerin hayran kaldığı, dinlenmek isteyenlerin hafta sonunu değerlendirdiği eşsiz güzellikte bir manzaraya sahip. Kıyısını çevreleyen restoranlarda karnınızı doyururken doğanın sakinliğine kendinizi bırakabilirsiniz.

Maşukiye

Maşukiye Kocaeli sınırlarına yakın olan küçük bir belde. İklimi ve manzarası ile yerli ve yabancı turistlerin mutlaka ziyaret ettiği Maşukiye dağ manzarası ve göl manzarası ile gelenleri kendine hayran bırakıyor. Çeşitli mesire alanlarının yer aldığı bu belde de sevdikleriniz ile piknik yaparken el değmemiş doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Rüstem Paşa Camii

Buram buram tarih kokan camii Kanuni Sultan Süleyman zamanında yaşamış sadrazam Rüstem Paşa tarafından yaptırılmıştır. Yıl içinde birçok misafirine tarihi güzellikleri anımsatmaktadır. 

Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı

Sakarya ve Sapanca güzergahında bulunan Sakarya İl Orman Tabiat Parkı’nda yürüyüşler yapabilirsiniz. İçerisinde kafelerin bulunduğu tabiat parkında ATV kiralayarak gezintiye çıkabilir, at binebilir ve açık havanın verdiği huzuru yakalayabilirsiniz. 

Ormanya

Sapanca’ ya gelmişken Ormanya’ yı mutlaka ziyaret etmelisiniz. İçersisinde birçok hayvan türünü barındıran Ormanya çocuklarınızın oldukça ilgisini çekecektir.

Kuzuluk Kaplıcaları

Fiziksel ve mental yorgunluğunuzu atmak istiyorsanız Kuzuluk Kaplıcaları tam size göre. Bir yandan tatil yaparken diğer yandan sağlığınız için kaplıcalarda vakit geçirmek size oldukça iyi gelecektir. 

Sapanca Seyir Terası

Göl manzarası eşliğinde kahvaltı yapmak isteyenlerin uğrak noktası olan seyir terası Sapanca’nın tüm güzelliğine kuş bakışı şahit olmanızı sağlıyor.

Kırkpınar

Birbirinden farklı canlı popülasyonuna sahip Kırkpınar, göl manzarası ile birleştiğinde kartpostallık görüntülere şahit olacağınız bir belde. Daha çok ilkbahar ve sonbaharda tercih edilse de dört mevsim gezilebilecek bir iklime sahip.

Sapanca’daki Restoranlar

Tatil, tercih edilen restoranlar ve menüleriyle daha da tatlanır. Misafir olunan yörenin birbirinden leziz yemeklerini denemek için hazırlanmış mekanlar, tatile çıkmak isteyenlerin göz önünde bulundurduğu ilk konular arasında yer almaktadır. Sapanca eşsiz manzarasının yanında çeşitli restoran ve kafelere de ev sahipliği yapmaktadır. 

Natürköy Sapanca

Konaklama ve kahvaltı keyfini bir arada sunan Natürköy yeşillikler içinde saklı kalmış bir cenneti andırıyor. Doğa ile baş başa kalmak istiyorsanız Natürköy tam size göre bir seçim olacaktır. Göl manzarasına yakından tanıklık edeceğiniz, leziz kahvaltılar ile güne başlayacağınız nezih bir mekan. İçerisinde barbekü alanları, yürüyüş parkuru, eğlenceli fotoğraflar çekeceğiniz şelaler bulunuyor. Sapanca’nın Mahmudiye Köyü’nde yer alan doğa harikası mekan evinizin konforunda tatil yapabileceğiniz imkanlara sahip. Temiz havası ile oksijen detoksu yapabileceğiniz Natürköy’ de konaklama için birçok seçenek mevcut. 

Standart, Suit, Dekuxe, Family Suit gibi seçeneklerin olduğu bungalov evlerden dilediğinizi rezervasyon yapabilirsiniz. Üst düzey rahatlıkta tatil yapmak isteyenler için ise Vip King Suit Bungalov evler yer almaktadır. Natürköy içerisinde her türlü ihtiyaç düşünülerek hazırlanmış bungalov evleri ve eğlenceyi sevenler için hazırlanmış birçok aktivite yer almaktadır. At binmeyi sevenler için çiftlik, çocuklarınızın zıplayarak heyecanlarına heyecan katacak devasa trambolin süngeri, aksiyon sevenler için zipline, sanal oyunları sevenler için game center alanı bulunuyor. Kahvaltı ve alakart restoranların zengin menülerinden dilediğiniz yemeği seçebilir ve tatilinizi tatlandırabilirsiniz. Kır düğünü ve toplantı gibi çeşitli organizasyonlar için de Natürköy’ü tercih edebilirsiniz. 

Adres: Dereiçi Mahallesi, Mahmudiye, Sapanca/ SAKARYA

İletişim: +90 (264) 310 30 60

Mail: info@naturkoy.com.tr

Gülizar Restoran

Gölün kıyısında bir diğer mekan Gülizar Restoran. Doğanın içinde çiçeklerin arasında serpme kahvaltı yapabileceğiniz, güler yüzlü çalışanları ile samimi sıcak bir ortama sahiptir. Zengin menüsü ile yeni tatları deneyebileceğiniz, Sapanca’nın meşhur yöresel yemeklerine doyacağınız bir aile restoranıdır. Temiz ve özveri ile hazırlanmış şık masalarda yemek yerken manzaranın tadını çıkarın.

Adres: Rüstempaşa, Gülizar Sokak No:6 Sapanca/Sakarya

İletişim: 0264 582 93 00

Titiz Izgara Sapanca

Hem kahvaltı hem akşam yemeği için tercih edilen Titiz Restoran ızgarası ile Sapanca’ ya adeta ün salmıştır. Köfte, tavuk şiş, piyaz, sucuk en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır. Ağaçların altında, kuş cıvıltıları eşliğinde bir yandan yemeğinizi yerken bir yandan manzara eşliğinde dostlarınızla hoşça vakit geçirebilirsiniz. Yıllardır gelenekselleşmiş tatları ile birçok ailenin vazgeçilmezi haline gelen Titiz Izgara, Sapanca’ ya tatile gelenlerin ilk uğradığı restoranlar arasında yer almaktadır. 

Adres: Hasanpaşa, Şehit Cevdet Koç Caddesi Sapanca/Sakarya

İletişim: 0264 592 67 98

Green Blue Restoran

Sapanca Gölü’ ne gelmişken balık yemek isteyenlerin ilk tercihi olan Green Blue Restoran taze balıkları ile misafirlerine leziz bir akşam yemeği sunmaktadır. Her mevsim çeşit çeşit balıkların bulunduğu restoranın kahvaltı menüsü de en az akşam yemeği menüsü kadar zengin. İstanbul'a sadece 1 buçuk saat uzaklıkta yer alan Green Blue; balık çeşitlerinin yanında, et, tavuk ve içecekler içerisinde alkol seçeneklerinin bol bol yer aldığı şık bir restoran.

Adres: Hasan Paşa Mahallesi Aktar Sokak No 5.5 Sapanca / Sakarya

İletişim: 0264 592 11 11

Sasa Harmanlık Konaklama ve Restoran

Sasa Harmanlık serpme kahvaltısı ile en çok tercih edilenler arasında bulunmaktadır. Türk ve İtalyan mutfağının sentezinden oluşan menüleri ve özgün tatları ile tatilcilerin uğrak noktası haline gelmiştir. Restoranın yanında misafirlerine konaklama imkanı da sunan Sasa Harmanlık, bulunduğu yerin göl manzarasına sahip olması neticesiyle birçok misafir ağırlamaktadır. Restorandaki özen ve titizliğin konaklama için de oldukça dikkat edilen bir husus olduğunu söylemek yerinde olacaktır. Doğanın içinde huzuru yakalayacağınız bu mekanı tatil seçenekleriniz arasında değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

Adres: Göl, Prof. Dr. Mehmet Abuç Caddesi No:167Sapanca/Sakarya

İletişim: 0530 395 00 67

Sapanca Konaklama

Sapanca’ da tatil yapmak isteyenlerin en sık araştırdığı konular arasında konaklama seçenekleri yer almaktadır. Tatilin tadına doya doya varmak, kalınan mekanın kalitesi ile doğrudan ilgili olduğundan misafirler henüz tatile çıkmadan seçeneklerini belirlemekte ve tercihini ona göre yapmaktadır. Oldukça fazla seçeneğin yer aldığı bu villa ve bungalovlardan size en uygun olanı seçmenize yardımcı olmak için sizleri bekliyoruz.

Sitemiz üzerinde villa ve bungalov seçeneklerine göz atabilir, kararsız kalıyorsanız sizlere en uygun seçeneği sunmamız için bizlerle irtibata geçebilirsiniz.

  • Arkadaşın ile paylaş
  • facebook
  • twitter

En Çok Okunanlar

  • Sapanca'da Mutlaka Görmeniz Gereken 17 Yer
    20.01.2021
  • Sapanca'da Nerede Ne Yenir?
    14.02.2022
  • Sapanca Yöresel Yemekleri
    18.02.2022
  • Sapanca'da TÜRSAB Güvencesiyle Villa Kiralayın
    20.02.2022
  • Sapanca Bungalov
    28.02.2022

Son Eklenenler

  • Sapanca'nın Doğal Güzelliğinde Unutulmaz Bir Konaklama Deneyimi
    12.03.2024
  • Muhafazakar Tatil İçin Kiralık Bungalov Ve Villaların Konforu
    08.02.2024
  • Sapanca'da Yılbaşı: Yeni Yılda Unutulmaz Anılar
    21.11.2023
  • Sapanca'da Ara Tatil Kaçamağı
    26.10.2023
  • Sapanca'da Villa Kiralamak için İpuçları
    25.07.2023
WhatsApp Destek!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
X REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış