Sapanca Yöresel Yemek ve Tatlıları
Sapanca Yöresel Yemekleri
18.02.2022 16:55:00

Doğayla başbaşa kalmak, şehrin bütün gürültüsünü arkada bırakmak ve biraz olsun dinlenebilmek için ziyaret edeceğiniz Sapanca, sizi coğrafyası, iklimi, doğasının güzelliği ile cezbedeceği gibi, yemekleriyle de büyüleyecektir.

Elbette bu kadar güzel bir iklimde insan ne yese lezzetli olur diye düşünebilirsiniz; ancak iklimi ve doğası sebebiyle yetişen ürünlerin lezzeti de bir başka olacağından Sapanca ziyaretiniz sırasında tadabileceğiniz yöresel yemek ve tatlılardan size bahsetmek istedik.

İncir Uyutması Tatlısı

İncir ve cevizin muhteşem uyumu kullanılarak yapılmış sütlü bir tatlı olan incir uyutması, Sapanca ziyaretinizde mutlaka tercih edeceğiniz ve tadı damağınızda kalacak hafif bir tatlıdır. Lezzeti biraz da yapımın meşakkatli olmasından gelen bu tatlı, normal bir sütlü tatlı gibi hazırlanıyor olsa da incir ve cevizin mayalanmasıyla eşsiz lezzetine kavuşuyor. Gerek öğünlerden sonra, gerekse ara öğün olarak bu lezzetli tatlıyı tercih edebilirsiniz.

Balkabaklı Gözleme

Balkabağı seviyorsanız, balkabağının her besinle mükemmel bir uyum yakaladığını siz de bilirsiniz elbette. Genellikle tatlı olarak özdeşleştirilen bal kabaağı, tuzlu tatlarla birleştiğinde de enfes bir uyum yakalıyor. Çıtır çıtır taze bir gözlemenin içinde balkabağı lezzeti, hem görünümü, hem kokusu, hem de lezzetiyle Sapanca’da aklınızda kalacak ünlü yemeklerden biri olacak.

Pazı Tavası

Oldukça faydalı bir besin olan pazıdan her yemeği yapmak mümkün. Hele bir de bahar aylarında Sapanca’yı ziyaret ettiyseniz en körpe hallerini bulabileceğiniz pazı tavasını yemeden dönmek olmaz. Pazı tavası günün üç öğününde de tercih edilebileceği gibi, akşam sofranızın aperatifi de olabilir. Soğan, yumurta, pazı ve çeşitli baharatlar barındıran pazı tavası da her gün yemek isteyeceğiniz Sapanca yemeklerinden biri olacak.

Kiremitte Alabalık

Sapanca’da kiremitte alabalık yiyebileceğiniz pek çok güzel restoran mevcut. Sapanca Gölü çevreesindeki neredeyse tüm restoranlarda alabalık servisi yapıldığı gibi, Sapanca Merkez’de de pek çok güzel restorana ulaşabilirsiniz.

Ama elbette bu alabalığın diğerlerinden farkı, taptaze olması ve Sapanca Gölü’nden tabağınıza gelmeesidir. Sapanca Gölü çevresinde oldukça fazla sayıda balık çiftliği bulunmakta ve restoranlar içerisinde servis edilmektedir. Kiremitte balık lezzetinin yanısıra hem tazeliği hem de muhteşem manzarası ile Sapanca Gölü çevvresinde mutlaka kiremittte balık yemenizi öneririz..

Muhlama

Muhlama sevmeyen insan yoktur desek yeridir, ama her zaman güzelini yemek de pek mümkün olmaz. İşin temelinin uygun peynir ve hakiki bir tereyağından geçtiği muhlamayı yemek için Sapanca ilk tercih edilebilecek yerlerden biridir. Pek çok işletme muhlamayı menüsüne koymakta ve kahvaltı servislerinde sunduğu gibi öğle ve akşam yemeklerinde de aperatif olarak sunmaktadır. Size de taze balon ekmeklerle güzel bir muhlama yemeden Sapanca’dan ayrılmamanızı öneririz.

Karadeniz Pidesi

Elbette pide seçeneklerine birçok il ve ilçemizde ulaşamak mümkündür; ancak Sapanca mutfağında, Karadeniz utfağının fazla sayıda ve başarılı örneklerini görmek mümkündür. Bu bağlamda Sapanca mutfağı, Karadeniz mutfağıyla içiçe geçmiştir diyebiliriz. Binbir çeşit malzeme ile karadeniz pidesi yapılabilir; aancak Sapanca’da etli ve mantarlı pide daha meşhurdur diyebiliriz.

Islama Köfte

Özel sosu ve pideleriyle birlikte servis edilen köfte 1900’lerden bu yana Sapanca’da popülerliğini koruyan bir yemek. Herşeyden önce görselliği ile göz doyuran bu yemek enfes lezzetiyle de Sapanca’dan ayrıldığınızda özlemini çekeceğiniz bir tat olarak damağınızda kalacak.

Sapanca’nın Nesi Meşhur

Sapanca muhteşem konumu ve toprak yapısı nedeniyle pek çok sebzenin en lezzetli halinin yetiştiği bir coğrafya kabul edilebilir. Taze fasülye ile yapılan turşu ve cevizli fasülye yemeği en çok tercih edilen yemekler arasındadır.

Pazı ile aynı şekilde karalahana da çeşitli yemekler ve mezelerde sıklıkla kullanılmaktadır.

Aperatif ve meze olarak çok sayıda taze ot kullanılır ve bileşenleriyle birlikte en lezzetli hali ile sunulur. Servis edilen mezelerinizin hepsinde muutlaka enfes bir tad alacaksınız ve içindekileri sorduğunuzda mutlaka taze bir sebze ile karşılacaksanız.

Bütün ürünlerin bu kadar lezzetli olması da elbette malzemeler kadar maharetli ellerden de kaynaklanıyor. Ama burada yemek yediğiniz ortamı da atlamayalım. Sapanca Gölü çevresi dışında Kırkpınar ya da merkeze ddaha yakın her mekanda muhteşem doğa konusunu alarak yeşiin her tonunu görerek yemek yemek de o yemeği keyifli ve lezzetli kılan başka bir detay.

  • Arkadaşın ile paylaş
  • facebook
  • twitter

En Çok Okunanlar

  • Sapanca'da Mutlaka Görmeniz Gereken 17 Yer
    20.01.2021
  • Sapanca'da Nerede Ne Yenir?
    14.02.2022
  • Sapanca Yöresel Yemekleri
    18.02.2022
  • Sapanca'da TÜRSAB Güvencesiyle Villa Kiralayın
    20.02.2022
  • Sapanca Bungalov
    28.02.2022

Son Eklenenler

  • Sapanca'nın Doğal Güzelliğinde Unutulmaz Bir Konaklama Deneyimi
    12.03.2024
  • Muhafazakar Tatil İçin Kiralık Bungalov Ve Villaların Konforu
    08.02.2024
  • Sapanca'da Yılbaşı: Yeni Yılda Unutulmaz Anılar
    21.11.2023
  • Sapanca'da Ara Tatil Kaçamağı
    26.10.2023
  • Sapanca'da Villa Kiralamak için İpuçları
    25.07.2023
WhatsApp Destek!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
X REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış