Sapanca'ya Yakın İllerden Ulaşım
Sapanca Mesafe Rehberi
9.05.2022 14:55:00

Özellikle hafta sonu tatilleri ya da yakın mesafeli tatil yapmak isteyenlerin son dönemde gözde yeri olan Sapanca birçok şehre ya da ilçeye oldukça yakın mesafede bulunmaktadır. Bu içeriğimizde sizlere Sapanca ile belirli şehir ve bölgelerin uzaklık mesafelerini paylaşmak istedik... Sapanca'da harika bir tatil yapmak isteyenler için yararlı bir içerik oluşturduğumuzu düşünmekteyiz :)

İstanbul'a En Yakın En Doğal Tatil Mekanı

İstanbullular’ın son yıllarda uğrak noktası haline gelen Sapanca konum olarak İstanbul'a oldukça yakın bir mesafede bulunmaktadır. Sapanca’nın hem çok yakın mesafede hem de beklentileri karşılayan bir belde oluşu İstanbul’ dan birçok ziyaretçinin burayı tercih etmesine olanak sağlamıştır. Otoban ile özel aracınızla çok kolay bir şekilde bu güzel ilçeye ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul'un Avrupa yakasından ortalama 1,5 saat - Anadolu yakasından ise 1 saat içerisinde Sapancaya ulaşmanız mümkün...

İstanbul Anadolu Yakası Sapanca Mesafeleri

  • Kadıköy - Sapanca: 120 km, 1 saat 20 dakika
  • Kartal - Sapanca: 110 km, 1 saat 10 dakika
  • Ataşehir - Sapanca: 115 km, 1 saat 15 dakika
  • Pendik - Sapanca: 100 km, 1 saat
  • Ümraniye - Sapanca: 125 km, 1 saat 25 dakika

Gördüğünüz gibi özellikle İstanbul'un Anadolu yakasında bulunanlar için Sapanca harika bir tatil bölgesi seçimi. Kolaylıkla ulaşım sağlarken, dilediğiniz gibi bir tatil geçirme fırsatına sahip olacaksınız. Birçok şehir ve ilçeden çok kısa mesafeler dâhilinde Sapanca’ ya ulaşmak ve şehir gürültüsü ya da telaşesinden uzakta bir tatil planlamak çok kolay…

İstanbul Avrupa Yakası Sapanca Mesafeleri

Sadece İstanbul Anadolu yakası değil, Avrupa yakasında bulunanlar için de Sapanca bir tatil seçim bölgesi için ideal bir bölge. 1.5 - 2 saat arasında süren bir yolculuk sonrasında doğa ile başbaşa, harika bir tatil yaşamak İstanbul'lular için bir fırsat...

  • Beşiktaş - Sapanca: 130 km, 1 saat 30 dakika
  • Beyoğlu - Sapanca: 135 km, 1 saat 35 dakika
  • Maslak - Sapanca: 140 km, 1 saat 35 dakika
  • Sarıyer - Sapanca: 150 km, 1 saat 40 dakika
  • Bakırköy - Sapanca: 145 km, 1 saat 40 dakika

Sapanca Yakınında Gezilebilecek İlçe ve İller blog yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Ankara'dan Hafta Sonu için Harika Bir Keyif Yeri

Ankara Sapanca arası otoban yolu kullanıldığı takdirde 300 km kadar mesafede ve yaklaşık 3 saat sürmekte. Bu açıdan bakıldığında Ankara'da yaşayanlar için de Sapanca'da bir tatil planlamak oldukça ideal bir seçim gibi görülmekte. Özellikle hafta sonu tatilleri için Ankara'lıların kısa mesafe tatil tercihinde Sapanca öne çıkan bölgeler içerisinde yer almaktadır.

Ankara'nın Çankaya ilçesinden yaklaşık olarak 350 km uzaklıkta bulunan Sapanca'ya özel aracınız ile yaklaşık olarak 3 saat içerisinde ulaşmanız mümkün. Batı bölgesine daha yakın olan Eryaman bölgesinden ise bu mesafe süresini biraz daha az olarak düşünmek mümkün. Özellikle hafta sonu tatil seçeneği için Sapanca düşünüldüğünde Cuma aklamı çıkılan yolculuğu Pazar akşamı eve dönüş olarak planlamak gayet makul görünmekte... 

Diğer Yakın İller ile Sapanca Mesafe Bilgisi

Sapanca İstanbul ve Ankara haricinde de bir çok önemli şehrimizin oldukça yakınında yer almaktadır. Bu şehirlerde yaşayan kişiler için de Sapanca gerek hafta sonu, gerek bir tatil organizasyonu için önemli bir tercih sebebi olabilmekte... Tatile giderken yolda çok fazla zaman harcamadan asıl zamanı tatilde geçirmek isteyenler için Sapanca öne çıkan bir seçenek...

İzmit

İzmit - Sapanca arası yaklaşık 32 kilometre ve 29 dakika sürmektedir.

Bolu

Bolu - Sapanca arası yaklaşık 134 kilometre ve 1 saat 25 dakika sürmektedir.

Bursa

Bursa - Sapanca arası yaklaşık 165 kilometre ve 2 saat 10 dakika sürmektedir.

Yalova

Yalova – Sapanca arası yaklaşık 104 kilometre ve 1 saat 9 dakika sürmektedir.

Tekirdağ

Tekirdağ – Sapanca arası yaklaşık 282 kilometre ve 3 saat 12 dakika sürmektedir.

Karabük

Karabük – Sapanca arası yaklaşık 271 kilometre ve 3 saat 7 dakika sürmektedir.

Hangi Ulaşım Araçları Kullanılabilir?

Sapanca’ ya gelmek için ilk seçenek elbette özel araç. Dilediğiniz yeri gezme ve çevre şehir ve beldelere hem kolay hem de hızlı ulaşım sağlamak için özel aracınızı tercih edebilirsiniz. Ancak bu imkanı olmayan ziyaretçiler otobüs ve uçak tercih edebilir. İstanbul’ dan gelecek ziyaretçiler için ise bir seçenek daha var o da tren. İstanbul - Sapanca arası Ada Ekspres ile gitmek mümkün. Bu tren, İstanbul-Pendik’ten kalkıp; Gebze, İzmit ve Sapanca duraklarında durarak Arifiye’ye gidiyor. Yolculuk yaklaşık 1 saat sürmekle birlikte fiyatlar da uygun.

Neden Sapanca’ya Gitmeli?

Sapanca şehrin gürültü ve telaşından uzaklaşıp ailenizle, arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle bir hafta sonu kaçamağı ya da hayalinizdeki gibi bir tatil yapabilme olanağını sağlıyor sizlere. Her mevsim farklı bir güzelliğe sahip olan Sapanca’yı yılın her dönemi ziyaret etmeniz mümkün olmakla birlikte, gezip gördüğünüzde sizi büyüleyeceğine emin olduğumuz birçok doğal güzellikler ve yapabileceğiniz birbirinden farklı aktiviteler de bulunmakta. 

Sapanca’ da Ne Yapılır?

Sapanca’ ya geldiğinizde bölgenin birbirinden güzel yerleri içerisinde bulunun Maşukiye, Kartepe, Kırkpınar ve elbette eşsiz manzaralı Sapanca Gölü’nü ziyaret ederek harika vakit geçirebilirsiniz. Eğer yürüyüş yapmayı ve bisiklete binmeyi seviyorsanız ya da su kayağı, kano, katamaran ve rüzgâr sörfü gibi farklı aktiviteleri deneyimlemek istiyorsanız, Sapanca Gölü bunun için gideceğiniz ilk adres olmalı. Sapanca’da yapabileceğiniz bir diğer şey ise Bizans döneminden kalma lahitleri ve mezar taşlarını görebilir, Mimar Sinan tarafından yapıldığı söylenen Vecihi Kapısı olarak adlandırılmış kemer gibi birçok tarihi kalıntı ve eserin bulunduğu yerleri ziyaret edebilirsiniz. Bu sayede, Sapanca tarih severlerin de uğrak noktalarından biri haline gelerek keyifli tarihi gezilerin de odak noktası olmuş durumda. ATV turu ve Safari yapmak istiyorsanız veya Sapanca'ya kış mevsiminde gelip kayak yaparak karın tadını çıkarmak isterseniz Kartepe’ye gitmenizi tavsiye ederiz.

Neden Sapanca?

Birçok şehre yakınlığı, temiz havası, tertemiz doğası ve sosyal aktiviteleriyle şehrin gürültüsünden kaçanların uğrak noktası Sapanca. Her geçen gün gördüğü rağbetin artması sebebi ile Sapanca’ da bulunun konaklama tesislerinin sayısı da aynı oranla artmaya devam ediyor. Bu sayede ziyaretçilerine de çeşitli konaklama imkânları sunmuş durumda. Dilerseniz göl kıyısında göl manzarası eşliğinde bir otel, evinizin konforunu aratmayan bir Bungalov Ev ya da butik otel tercih edebilirsiniz. Sapanca’ da bulunan oteller beldenin küçük oluşu sebebi ile genelde butik otel olduğundan ötürü bulmakta zorluk yaşamayacağınıza emin olabilirsiniz. Sapanca’nın diğer güzel bir yanı ise her mevsim ziyaret edip tatil yapabileceğiniz bir bölge olması. Bu sebeple burada bulunan oteller de yılın her dönemi açık ve müşterilerini bekliyor. Sapanca’ da otel fiyatları ise en merak edilen konulardan biri. Düşünülenin aksine fiyatlar oldukça uygun olmakla birlikte her bütçeye hitap ediyor. Yılın her dönemi konaklama tesislerinin açık olmasının bir getirisi ise dönemsel değişen fiyat farklarının olmayışı. Bu da ziyaretçilere elbette bir avantaj sağlıyor. Siz de Sapanca’ da güzel bir tatil yapmak isterseniz konaklayabileceğiniz birçok tesisten birini seçerek hemen rezervasyon yaptırabilir ve bu büyüleyici yerde tatil yapma fırsatını elde edebilirsiniz.

Sapanca’da Ne Nerede Yenir?

Marmara Bölgesi’nde bulunan ancak Karadeniz Bölgesi’ne de çok yakın olan Sapanca, yemek kültürü açısından her iki bölge mutfağına ait izler taşıyor. Hatta nadir olmakla birlikte, iki bölgenin yemeklerinin karışımından oluşan farklı lezzetleri de bulunmakta.

Sapanca yemek kültürü açısından gelişmiş ve çeşitliliğe sahip bir bölge ve dolayısı ile neredeyse herkesin damak tadına uyacağını düşündüğümüz birçok farklı yemek ve tatlı mevcut. Bu sebeple Sapanca’ ya geldiğinizde farklı tat ve lezzetleri denemek isterseniz pişman olmayacağınıza emin olabilirsiniz. Eğer Maşukiye’ye giderseniz aklınıza yiyecek olarak gelmesi gereken ilk şey alabalık olmalı örneğin. Alabalığın birçok farklı pişirim tekniği ile servis edildiği bölgede alabalığınızı dilediğiniz şekilde yeme imkânı elde etmiş oluyorsunuz. Ancak Maşukiye’ de Çerkez kahvaltısı yapmayı da ihmal etmeyin. Her şeyden önce manzarası ve doğal güzelliğiyle Maşukiye’de yapacağınız kahvaltı yaptığınız en iyi kahvaltı olmaya aday olabilir. Sapanca’nın diğer yöresel yemeklerinden olan pazı tavası, incir uyutması tatlısı, Sapanca Çerkez tavuğu ve elbette diğer yöresel yemekleri de mutlaka denemelisiniz.

Sapanca’ dan Satın Alabilecekleriniz

Sapanca neredeyse her tatil beldesinde olduğu gibi pek çok hediyelik eşya dükkânına sahip. Buradan satın alabilecekleriniz ise oldukça çeşitli. Sevdikleriniz için hediyelik eşyalar, takılar, Sapanca’ ya özgü seramikten yapılma süs eşyaları… Yaz kış her mevsim ziyarete açık olan Sapanca’ da her mevsime uygun kıyafet satın almanız da mümkün. Bölgeye özgü belirli günlerde kurulan semt pazarından dilerseniz alışveriş de yapabilirsiniz.

Sapanca’ da Bungalov Kiralama

Doğal ortamı ile öne çıkan Sapanca'da villa ya da bungalov kiralama seçenekleri ile harika bir tatil geçirmeniz mümkün. Size uygun tatil seçeneğini belirlemek için Sapanca'da kiralık villa ve bungalov seçeneklerimize göz atabilirsiniz. Bizlere 7/24 ulaşabilir, merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Sapanca villa ya da bungalov kiralamada Türsab belgeli firmaları tercih etmeyi unutmamanız gerektiğini de hatırlatalım. Türsab belgesi olmayan, yetkisiz kişi ya da işletmelerden Sapanca konusunda hizmet almamanızı öneririz.

  • Arkadaşın ile paylaş
  • facebook
  • twitter

En Çok Okunanlar

  • Sapanca'da Mutlaka Görmeniz Gereken 17 Yer
    20.01.2021
  • Sapanca'da Nerede Ne Yenir?
    14.02.2022
  • Sapanca Yöresel Yemekleri
    18.02.2022
  • Sapanca'da TÜRSAB Güvencesiyle Villa Kiralayın
    20.02.2022
  • Sapanca Bungalov
    28.02.2022

Son Eklenenler

  • Sapanca'nın Doğal Güzelliğinde Unutulmaz Bir Konaklama Deneyimi
    12.03.2024
  • Muhafazakar Tatil İçin Kiralık Bungalov Ve Villaların Konforu
    08.02.2024
  • Sapanca'da Yılbaşı: Yeni Yılda Unutulmaz Anılar
    21.11.2023
  • Sapanca'da Ara Tatil Kaçamağı
    26.10.2023
  • Sapanca'da Villa Kiralamak için İpuçları
    25.07.2023
WhatsApp Destek!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
X REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış