İstanbul'dan Sapanca'ya Seyahat - Hafta Sonu Tatili
İstanbul'dan Hafta Sonu için Gidebileceğiniz Harika Bir Yer: Sapanca
20.04.2022 14:55:00

Marmara Bölgesi’nin saklı hazinesi: Sapanca Gölü. Kocaeli ve Sakarya illerinin sınırında suyunun sakin maviliği ile kendine vakit ayırmak isteyenlerin uğrak noktasıdır. Yıllardır el değmemiş berraklığı ve tertemiz havası ile görenleri kendine hayran bırakmaya devam etmektedir. Yemyeşil ağaçların içerisinde adeta saklı bir cenneti andırır. Sapanca Gölü, Samanlı Dağlarının eteklerinden süzülen akarsular ile beslenir. Tektonik oluşumlu tatlı su gölüdür. İçerisinde çeşit çeşit balıkların barındığı gölde turna, yayın, sazan, alabalık gibi balık türleri ön plana çıkmaktadır. Balık tutmanın, su altı dalışları yapmanın, seçili mekanı haline gelen Sapanca son zamanlarda epey rağbet görmektedir.

Büyük şehirlere olan yakınlığı, kolayca sağlanan ulaşım olanakları ile Sapanca’ ya ulaşmak oldukça pratik hale gelmiştir. İstanbul, Ankara, Kocaeli, Eskişehir gibi kalabalık şehirlerin yakınında bulunan bu gizli hazine; aileler, öğrenciler ve tek başına tatil yapmak isteyenler için oldukça tercih edilir bir mekan haline gelmiştir.  Yorucu bir haftadan sonra hafta sonunu değerlendirebilir hatta günübirlik turlar ile gölün tadını çıkarabilirsiniz. Sapanca dört mevsim boyunca misafirlerini ağırlayabilecek donanıma sahiptir. Çevresinde birçok kafe, restoran ve park bulunur. Uzun ve kısa süreli tatil yapmak isteyenler için çeşit çeşit konaklama seçenekleri yer alır. Bungalov ev, villa gibi seçeneklerin bulunduğu Sapanca’da, tatilden beklediğiniz huzura göre dilediğinizce seçim yapabilirsiniz. 

Şehrin yoğun gürültüsünden biraz olsun uzaklaşmak için tercih edilen Sapanca Gölü yıl içinde yerli ve yabancı birçok turisti ağırlamaktadır. İstanbul ve Sapanca arası ortalama bir buçuk saat sürdüğü için kendisine ve ailelerine vakit ayırmak isteyenlerin sık geldiği mekanlar arasında yer almaktadır. Yoldan ve zamandan tasarruf sağladığı için hafta sonu tatillerinde çocuklu ailelerin göz bebeği haline gelmiştir.

İstanbul’dan Sapanca’ya Ulaşım

İstanbul’a yakın olmasının verdiği avantaj ile sık sık tur şirketlerinin düzenlediği turlara katılabilirsiniz. Esenler otogarından belirli saatlerde kalkan şehirlerarası otobüsler ile Sapanca’ya rahatça ulaşabilirsiniz. Şehirlerarası otobüsler ile yapılan yolculuk yaklaşık 2 saat 30 dakika sürmektedir.  Eğer kendi aracınız ile gelmek istiyorsanız öncelikle D100 karayolundan E80 karayoluna geçiş yapmanız gerekmektedir. Gebze’ ye ulaşıldıktan sonra tekrar D100 ve E80 arasında geçiş yaparak Sapanca beldesine ulaşabilirsiniz. Kendi aracınız ile yaptığınız bu yolculuk ortalama 2 saat sürmektedir. 

İstanbul üzerinden Sapanca’ya gelmek isteyenlerin sık sorduğu sorulardan biri Havayolu ile ulaşım mümkün mü sorusudur. Ancak İstanbul’dan Sapanca merkeze direkt havayolu ile ulaşım sağlamak mümkün değildir. Hava yolu olmadığı için demir yolu sık tercih edilenler arasında yer almaktadır. İstanbul’dan Sapanca beldesine demir yolu ile gelmek isteyenler Pendik Yüksek Hızlı Tren Garı’ndan yola çıkmalıdır. Sapanca Tren İstasyonu’na ulaşım 2 km sürmektedir. Aşağı yukarı 1 saat 15 dakika süren bu yolculuk diğer ulaşım seçeneklerine göre ucuz olduğu için sık tercih edilmektedir. 

İstanbul’un Yoğun Şehir Yaşamının Ardında Yer Alan Gizli Bir Bahçe

İstanbul’un kalabalığından yorulduysanız ve dinlenmek için bir fırsat kolluyorsanız Sapanca tam size göre bir seçim olacaktır. Bina ve trafik yoğunluğunun verdiği sıkıcı ruh halinden sonra Sapanca’nın tertemiz havası size iyi gelecektir. Hafta sonu çıkıp gelebileceğiniz uzaklıkta yer almasının verdiği artı, çevresinde bulunan birçok doğa harikası yapı ile buluştuğunuz da mental yorgunluğunuzun yerini yavaş yavaş huzurun aldığını göreceksiniz. 

Sapanca'nın Tarihi blog yazımız da ilginizi çekebilir.

Tatilinizi Sapanca Gölü ile taçlandırmak çok yerinde bir seçim olacaktır. Kıyı şeridi boyunca bol bol yürüyüş yapabilir, çevresinde bulunan sevimli kafelerde çay içebilirsiniz. Manzara eşliğinde serpme kahvaltı yapabilir akşamları ışıl ışıl yanan Sapanca Gölü ışıkları altında kiremitte balık yiyebilirsiniz. Geniş aktivite yelpazesi ile dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz. Gölün çevresinde yer alan tesislerden kano kiralayarak göl üzerinde gezintiye çıkabilir, bisiklet sürerek Sapanca Gölü çevresinde ve Sapanca sokaklarında tur atabilirsiniz.

Sapanca yumuşak iklimi ve hatırı sayılır güzellikteki manzarası ile misafirlerine piknik yapabilecekleri türlü alanlar sunmaktadır. Koruma altına alınmış tabiat parkları ve yemyeşil çam ağaçlarının bulunduğu mesire alanlarında vakit geçirebilirsiniz. Topraktan gelen pozitif enerji ile kendinizi iyi hissederken sevdiğiniz hobileri yapmaya fırsat bulabilirsiniz. Hafta sonu balık tutmak isteyen misafirler için olta kiralanacak tesislerden olta ve balık yemleri alabilirsiniz. Sakarya İl Orman Tabiat parkı, Ormanya Yaşam Parkı, Maşukiye, Kırkpınar gibi doğa harikası alanları gezebilirsiniz. Dört mevsim tatile elverişli olan Sapanca’da karlı ilkbahar ve sonbahar aylarında kartpostal tadında fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. 

İstanbul’dan ulaşımın kolaylıkla sağlandığı Kartepe Kayak Merkezi’ne çıkabilir ve kış sporlarını yaparken doyasıya eğlenebilirsiniz. Tepeden manzarayı seyrederken Kirazlı ve İzmit Körfezi’nin etkileyici güzelliğini sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz. Çeşitli aktiviteler için planlanmış mesire alanlarında arkadaş grubunuz ile paintball oynayarak tatilinize aksiyon katabilirsiniz.  

Kısa Tatillerde Sapanca Tercihi blog yazımız da ilginizi çekecektir.

İstanbul’dan Sapanca’ya Kaplıca Tatili

Yoğun iş temposunun verdiği yorgunluktan sonra fiziksel ve mental olarak rahatlamak isterseniz Sapanca kaplıcalarını ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Kaplıcaların yanı sıra spa salonları, buhar banyoları, cilt bakımı ve masaj aktiviteleri ile bedeninizi yeniden canlandırabilirsiniz. Şifalı suların verdiği rahatlama ile yoga, meditasyon ve esneme egzersizleri yaparak tabiatın sessizliğinde tatilinizin kalitesini arttırabilirsiniz. Her türlü kişisel tercihiniz ve ihtiyaçlarınıza uygun olacak şekilde konaklama seçeneklerimizden dilediğinizi seçebilirsiniz. 

Şehrin Gürültüsünden Uzakta Bungalov Ev Tatili 

Sapanca denilince neredeyse akla ilk gelenlerden biri son zamanların popüler tatil seçeneği olan ahşap bungalov evler. Sadece size ait olması, kocaman bahçesi, müstakil sevimli görüntüsü, yüzme havuzlu ve dilediğiniz kişi sayısına göre tercih edebileceğiniz seçenekleri ile İstanbul’un yüksek katlı binalarından bir süre uzaklaşmak size iyi gelecek. Tabiatın sakin huzuruna kavuşarak küçük evinizde dinlenmeye çekilebilirsiniz. Farklı lokasyonlarda bulunan bungalov evler göl manzarası ve çam ormanlarının içinde tatil günlüğünüze yeni deneyimler kazandıracak. Spa ve fitness salonları, alakart restoranlar, açık ve kapalı havuz seçenekleri ile kendinizi iyi hissettirecek birçok aktiviteye katılabilirsiniz. İç dizaynı her türlü ayrıntı düşünülerek yapılmış sevimli ahşap evlerin tek katlı ve içerisinden merdivenle yatak odasına çıkılabilen 2 katlı olmak üzere çeşitleri mevcut. 

Kendine has minimal mutfağı, içerisinde televizyonunda bulunduğu oturma alanı bulunmaktadır. Mutfağında bulunan materyaller ve ocak sayesinde kendi yemeğinizi pişirebilir, dilerseniz dışarıdan sipariş verebilir ya da yerel işletmelerin lezzetlerini tadabilirsiniz. Sadece yazın değil, kış aylarında da oldukça çok tercih edildiği için sobalı bungalov seçenekleri mevcuttur. Sapanca Gölü’ne yürüme mesafesinde olduğu için sadece 5 dakikada kıyı şeridinde olabilir ve sabah sporunuzu güneşin sıcacık ışınları ile sizi selamladığı saatlerde yapabilirsiniz.

Özellikle doğa içerisinde bir tatil tercih ediyorsanız bungalov seçeneklerimizi değerlendirebilir ve size en uygun seçimi yapmanıza yardımcı olabilmemiz için bize ulaşabilirsiniz.

Ev Konforunda Villalar

Tatil yapmak istiyorum fakat evimin konforunda yapmak istiyorum diyenler için, villa yerinde bir seçim olacaktır. Şehrin gürültüsünden uzakta, korunaklı bahçe duvarları arasında çevreden izole şekilde tatil yapmak mümkün. Kuş cıvıltıları içinde gürültü kirliliğinden uzakta ve manzaraya karşı havuza girmek istiyorsanız şimdiden valizinizi hazırlayın. Ultra lüks villa seçenekleri ile kalabalık aileler için oldukça rağbet gören villalarda dilediğiniz gibi özgürce tatil yapabilirsiniz. Yatak odası, çocuk odası, Amerikan mutfak ve modern banyo tasarımları ile evinizde hissedeceğiniz villalar tatilden beklentinizi karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. 

Geniş bahçesinde gezintiye çıkabilir, akşam yemekten sonra ateş çanağını yakarak sevdikleriniz ile hoş vakit geçirebilirsiniz. Ebeveyn banyosu, çeşitli jakuzi seçenekleri, birden fazla yatak odası ve çocuk odasının bulunduğu villalara gelmeden önce yerinizi kolayca rezervasyon yapabilirsiniz. İstanbul’a yakın konumlanan ultra lüks villalar hafta sonunun tadını doyasıya çıkarmak isteyen çiftler ve geniş aileler için güzel bir deneyim fırsatı sunarken diğer tatiller içinde bir seçenek oluşturmaktadır.

Ev konforunun yanı sıra tatil yaparken mahremiyet istemek ve kalabalıktan uzak planlamalar yapmak da son yıllarda oldukça fazla tercih edilmektedir. Bu sebeple de villa seçeneği buna en uygun konaklama yöntemi olacaktır. Mutfak, bahçe, yüzme havuzu gibi keyifli vakit geçirmek için herşeyi içerisinde barındıran villanızda dilerseniz hiç dışarı çıkmanıza gerek kalmadan tüm zamanınızı geçirebilirsiniz.

İstanbul’dan Gelenlerin Denemesi Gereken Meşhur Tatlar

Her yörenin kendine has damak tadı vardır. Sapanca bu konuda diğer yöreler ile yarışabilecek özgün tatlara sahip. Tatilcilerin geldiği zaman asla es geçmediği bu tatlara şöyle bir göz atıldığında ilk sırayı incir uyutması tatlısı yer alıyor. Sütlü tatlılar arasında yer alan incir uyutması, ceviz ve incirin leziz birlikteliğinden oluşuyor. Hafif şerbeti ile yiyenlerin bir daha yemek isteyeceği bu tatlıyı gezinizde deneyeceğiniz tatlar arasına mutlaka eklemenizi tavsiye ederiz. 

Gözlemeyi sever misiniz?  Eğer cevabınız ‘evet’ ise Sapanca’ ya gelmişken mutlaka balkabaklı gözlemeyi denemelisiniz.  Gözleme ve bal kabağı ikilisi içerisinde saklı bir lezzeti barındırıyor. Ana malzemesi balkabağı olan gözlemenin içerisinde yumurta ve çeşitli malzemeler yer alıyor. Sabah kahvaltısın da oldukça sevilen balkabaklı gözlemeyi Sapanca Gölü manzarasında çay eşliğinde tüketebilirsiniz.

Sapanca’nın kıyısında bir restorana oturmuş ve ne yiyeceğiniz hakkında kararsız kalmışsanız çok güzel bir tavsiyemiz var: Kiremitte alabalık. İçerisinde sarımsak, soğan ve domates gibi sebzelerin bulunduğu bu enfes tat birçok tatilcinin hayır diyemeyeceği bir tat. Sapanca içerisinde birçok restoranın menüsünü süsleyen kiremitte alabalığı; Yayla, Şelale, Maşukiye Değirmen, Pınar, Çiftlik Restoran gibi hatırı sayılır mekanlarda yiyebilirsiniz.

Sapanca mutfağının en sevilen tatlardan bir diğeri Çerkez tavuğudur. Tavuk etinin haşlandıktan sonra rendelenerek sarımsak, tuz, kimyon gibi baharatların karışımı ile yapılır. Çeşitli soslar eşliğinde servis edilen Çerkez tavuğunu, Sapanca’dan ayrılmadan tekrar tekrar yemek isteyebilirsiniz.

İstanbul’dan Gelenlerin Sapanca’da Mutlaka Gezmesi Gereken Yerler

Sapanca doğası ve sakin yapısıyla olduğu kadar tarihsel olarak da pek çok yeri içerisinde barındırmasıyla değer taşır. Camiilerdeki el işçiliklerini mutlaka incelemenizi öneririz. Ek olarak kendi içerisinde bulunan parklarında da mangal yapabilir ya da sadece temiz havada bir gün geçirebilirsiniz. Trafikten uzakta yalnız olarak ya da aileniz ve çocuklarınızla hem keyifli zaman geçirebilir; hem de büyükşehir hayatında yakalayamayacağınız bir sakinliğin içerisinde olabilirsiniz.

Her mevsimde güzel olan ve Sapanca’yı kış aylarında ziyaret etmeniz halinde Kartepe’yi görebilir ve kayak yapabilirsiniz.

  • Sakarya İl Tabiat Parkı
  • Ormanya
  • Uzunkum park
  • Maşukiye
  • Kartepe
  • Sapanca Gölü
  • Rahime Sultan Camii
  • Camii Cedid
  • Rüstempaşa Camii

Yıl içerisinde de Sapanca’da pekçok etkinlik düzenlenmektedir. Doğa yürüyüşleri, çeşitli konser ve etkinliklere katılmak için de Sapanca Etkinlik zamanlarını takip edebilir ve bu etkinliklere katılabilirsiniz.

  • Arkadaşın ile paylaş
  • facebook
  • twitter

En Çok Okunanlar

  • Sapanca'da Mutlaka Görmeniz Gereken 17 Yer
    20.01.2021
  • Sapanca'da Nerede Ne Yenir?
    14.02.2022
  • Sapanca Yöresel Yemekleri
    18.02.2022
  • Sapanca'da TÜRSAB Güvencesiyle Villa Kiralayın
    20.02.2022
  • Sapanca Bungalov
    28.02.2022

Son Eklenenler

  • Sapanca'nın Doğal Güzelliğinde Unutulmaz Bir Konaklama Deneyimi
    12.03.2024
  • Muhafazakar Tatil İçin Kiralık Bungalov Ve Villaların Konforu
    08.02.2024
  • Sapanca'da Yılbaşı: Yeni Yılda Unutulmaz Anılar
    21.11.2023
  • Sapanca'da Ara Tatil Kaçamağı
    26.10.2023
  • Sapanca'da Villa Kiralamak için İpuçları
    25.07.2023
WhatsApp Destek!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
X REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış