Ankara'dan Sapanca'ya Hafta Sonu Tatili
Ankara'dan Hafta Sonu Tatili İçin Muhteşem Bir Seçim: Sapanca
29.03.2022 15:45:00

Samanlı Dağları’nın eteklerinden uzanan berrak ve tertemiz ferahlığı ile ünlenmiş doğa harikası bir göl: Sapanca Gölü. Bunca yıldır suyunun saflığı ve manzarasının huzuru ile dikkatleri çeken Sapanca Gölü kendine ve ailesine vakit ayırmak isteyenlerin ilk uğrak yerlerinden biri. Sapanca Gölü; çevresinde bulunan yürüyüş yolu, çeşit çeşit ağaçların bulunduğu mesire alanları ve sevimli kafeleri ile insanı derinden etkileyen bir atmosfere sahip. Ulaşıma oldukça elverişli merkezi konumu ile birçok ziyaretçiyi misafir eden Sapanca, Ankara iline sadece 3 saat uzaklıkta bulunmakta.

Ankara’ ya olan yakınlığından dolayı hafta sonu kaçamaklarının vazgeçilmezi haline gelen Sapanca yerli ve yabancı birçok turistte kucak açmaktadır. Ulaştığı ünün hakkını verdiğinden dolayı  neredeyse her mevsim talep görmektedir. Ankaralıların sık sık tercih ettiği mekanların başında gelen Sapanca geniş aktivite yelpazesi sayesinde gelenlere eğlenceli vakit geçirme imkanı sunmaktadır.

Bungalov - Villa Kiralama - Zevk ve Rahatınıza Göre Kiralama Seçenekleri

Sapanca Gölü’nün çevresini süsleyen sevimli restoranlar ve kafeler sayesinde gölün manzarasını dilediğiniz uzaklıktan seyredebilirsiniz. Suyunun berraklığı, havasının temizliği ile tercih edilen Sapanca Gölü yakınlarından bungolov ve villa kiralama seçenekleri açısından da oldukça gelişmiştir. Bungalov ve villalarımızda oldukça donanımlı ve her ayrıntısı misafirlerin rahat etmesi için göz önünde bulundurularak hazırlanmış konaklama seçeneklerimiz ile birçok aileye, arkadaş grubuna ve çiftlere ev sahipliği yapmaktayız. 

Özellikle son yıllarda yeni evli çiftlerin, çocuklu ailelerin ve hatta kalabalık ailelerin gözdesi haline gelen Sapanca villa ve bungalovlarda rahatınız ve keyifli bir tatil geçirmeniz için en ufak ayrıntıya kadar düşünülmüş durumda.  

Yeni nesil modern ve şık konaklama imkanlarına sahip Sapanca’da villa, bungalov seçenekleri oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Her türlü beklenti ve bütçeye uygun olan bu seçeneklerde tatilden istenilen verime göre dilediğinizi seçebilirsiniz. Neredeyse dört mevsim tatil imkanı sunan bu nezih beldede kalabalıktan uzak ve kendinize ait bir villa ya da bungalovda huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.

Sapanca’nın özellikle haftasonu tatillerinde Ankara’da yaşayan misafirlerimiz tarafından sık tercih edilmesinin nedenlerine gelirsek, yol yorgunluğu yaşamadan, oldukça kısa bir yolculukla ulaşılabilir olması, kısa tatil ve dinlenmeler için huzurlu bir ortam sunması, tertemiz doğası ve taze balıklarıyla güzel zaman geçirmenizi sağlayacak olmasıdır.

Bungalov Evler

Son yılların trendi haline gelen bungalov evler rustik havası ile misafirlerini adeta büyülemektedir.  Üçgen yapıya sahip bu evlerde daha çok ahşap yapı tercih edilmektedir. Şık tasarımları minimal dokunuşları ile görenleri kendine hayran bırakan bungalov evler içeriden bakıldığında ise her istediği karşılayabilecek şekilde düşünülmüş ferah yaşam alanı sunmaktadır. Yemyeşil doğa içinde saklı kalan bungalov evlerin bahçeleri oldukça düzenli bir şekilde tasarlanmıştır. Oturmak için banklar ve havuzun kenarında yer alan şezlonglar ile tatilini havuz başında geçirmek isteyenlere fırsatlar sunarken, barbekü imkanı ile lezzetli mangal partileri verebilirsiniz. Mutfağı ve her ayrıntısı düşünülerek hazırlanmış mutfak gereçleri ile rahatlıkla kendi yemeğinizi yapabilirsiniz. Jakuzisi ve sıcak havuzu ile kendi seçiminize göre dilediğiniz bungalov evde konaklayabilirsiniz.

Villalar

Kalabalık ve rahatına düşkün ailelerin vazgeçilmezi haline gelen villalar lüks ve ultra lüks seçenekleri ile misafirlerine geniş imkanlar sunmaktadır. Tatilden beklenen doyumu göz alıcı tasarımları ile yukarıya taşıyan lüks villalar her türlü ihtiyaç ve konfor düşünülerek tasarlanmıştır. Yatak odası, çocuk odası, Amerikan mutfak ve modern banyo tasarımları ile dikkat çekmektedir. Evinizin konforunda tatil yaparken, bahçede bulunan ateş çanağında ateş yakabilir ve sevdiklerinizle göl manzarasında huzurlu dakikalar geçirebilirsiniz.

Özel havuz, ebeveyn banyosu, jakuzi ve daha birçok seçeneğe sahip villaları gelmeden önce kolaylıkla rezerve edebilirsiniz.

Muhafazakar aileler, özel manzarada tatil yapmak isteyenler ve Sapanca Gölü’nün manzarasını her akşam seyretmek isteyenler için villalar çeşitli şekilde konumlandırılmıştır. Ortak kullanım alanında yer alan aktivitelerden yararlanabilir ve leziz yemeklerin yapıldığı alakart restoranlarda yeni tatlar deneyebilirsiniz. Çocuklar için yapılmış eğlenceli parklarda çocuklarınız eğlenirken siz de doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Ankara'dan Sapanca'ya Nasıl Gidilir?

Büyük şehirlerin yol güzergahında bulunan Sapanca Sakarya iline 20 km uzaklıkta yer almaktadır. Kocaeli, Eskişehir, Ankara ve İstanbul illerinden kolaylıkla ulaşım sağlanabilmektedir. TEM otoyolunu kullanarak gelebileceğiniz gibi çeşitli otobüs firmaları ile otogardan kalkan otobüsleri de kullanabilirsiniz. 

Ankara ilinden özel aracını kullanarak gelmek istiyorsanız Beypazarı ve Nallıhan istikametinden ilerleyerek Sapanca’ya gelebilirsiniz. D140, D170, D160 ve D650 karayolu istikametini kullanarak Sapanca’ya varabilirsiniz. Bu güzergah üzerinden ortalama 4 buçuk saatte Sapanca’da olursunuz. Herhangi bir otoban kullanmadığınız için geçişler ücretsizdir ve bir ücret ödemezsiniz. Diğer bir yol ise E89 karayolunu kullanmaktır.  Bolu- Düzce- Adapazarı istikametini takip ederek Sapanca’ya özel aracınız ile gelebilirsiniz. Otoyol sayesinde 4 buçuk saatlik yolu ortalama 3 saate indirebilirsiniz. Otoyol ücreti 2022 itibari ile 1. Sınıf araçlar için 34,75 ₺ iken, 2. Sınıf araçlar için 40,75 ₺'dir. 

Ankara’ya Yalnızca 300 Km Uzaklıkta Bir Tatil Cenneti

Sapanca ile Ankara arası ortalama 300 kilometredir. Otoyol ile ortalama 3 saatte gelebileceğiniz Sapanca Gölü, Ankara iline yakınlığından dolayı tatilcilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Uzun bir yolculuk çekmeden cennet gibi bir mekanda hafta sonunuzu değerlendirebilirsiniz. Yol süresinin kısa olması çocuklu aileler için de ayrı bir avantaj sağladığından ailecek konaklama imkanı bulabilirsiniz. Okulların tatil olması ile beraber Cuma akşamüstü yola çıkarak pazar günü vakitlice evinizde olabilirsiniz. 

Sapanca’ nın Genel Özellikleri

Sapanca Sakarya’ ya bağlı şirin bir beldedir. Temizliği, sakinliği ve doğa ile iç içe oluşu Sapanca’yı önemli kılmaktadır. Sapanca’nın tarihi bir zamanlar Anadolu’da iz süren Frig Uygarlığı’na kadar dayanır. Zamanla gelişerek yerleşim yeri haline dönüşmüştür. Anadolu Selçuklu Dönemi’nde ise türkleşmeye başlamıştır. Birçok efsaneye konu olan Sapanca isminin padişah Kanuni Sultan Süleyman zamanında yaşamış bir ihtiyardan aldığı söylenir. Sabancı Koca adıyla anılan ihtiyar bölgedeki otları temizler ve geçimini bu şekilde sağlarmış bu yüzden bölge Sabancı ismi ile anılırmış. Beldenin ismi dildeki söyleyiş kolaylığı sebebi ile zamanla Sapanca adını almış.

İklim özelliğine bakıldığında Karadeniz ve Akdeniz ikliminin harmanlandığı bir iklime sahiptir. Kışları yağışlı geçerken yazları kurak seyretmektedir. Geçiş ikliminde yer alması toprağı etkilemiş ve tarımı verimli hale getirmiştir. Son yıllarda turizm açısından da oldukça gelişmiş olan Sapanca, tatilcilerin akın ettiği bir belde haline gelmiştir. Zamanla gelişen tatil konaklama imkanları, çevresinde açılan kafeler ve restoranlar Sapanca’nın kıymetini arttırmıştır. Sadece gölü ile değil Maşukiye ve Soğucak yaylaları, Kırkpınar Botanik Parkı, Gölbaşı Parkı, Karasu Plajı ile gezmek isteyenlere birçok seçenek sunmaktadır.  Yeşilliğin ve maviliğin yer yer hakim olduğu Sapanca, mesire alanları ile piknik yapmak isteyenler için oldukça güzel mekanlara sahiptir. İstanbul ve Ankara gibi büyük illere olan yakınlığı, gelişmiş ulaşım olanaklarının da neticesinde sık uğranan alanlar haline gelmiştir. Özel arabayla daha pratik ulaşıma imkan veren Sapanca meşhur Ormanya Yaşam Parkı’na oldukça yakın konumdadır. İçerisinde birçok hayvanın yer aldığı Ormanya’yı çocuklarınız ile ziyaret edebilirsiniz.

Aile Tatili için Mükemmel Tercih: Sapanca

Sapanca, Kocaeli ve Sakarya şehri sınırlarında yer alan sevimli bir kasabayken zamanla gelişerek muazzam bir tatil köyü konumuna gelmiştir. Dört mevsim tercih edildiği için yıl içinde birçok misafir ağırlamaktadır. Konum açısından rahat ulaşılabilen bir yerde olması Sapanca’nın tercih edilebilirliğini arttırmıştır. Çevresinde bulunan tatlı ve nezih mekanlar yemek yerken gölün eşsiz güzelliğini seyretmek isteyenler için güzel fırsatlar sunmaktadır. Geniş aktivite seçeneklerinin bulunduğu Sapanca’ da bisiklet turu yapabilir, balık tutabilir ve hatta su altı dalışları yapabilirsiniz. Eşsiz manzarası ve temiz havası ile görenleri kendine hayran bırakan Sapanca Gölü’nün çevresinde bulunan yürüyüş parkuru yürümek isteyenleri adeta kucaklamaktadır. Yorulduğunuzda parkurun çevresinde bulunan kamelyalarda soluklanabilir manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Ailelerin oldukça sık konakladığı Sapanca büyükten küçüğe herkesin gönlünü kazanmakla beraber sunduğu eşsiz manzarası ile misafirlerini kendine hayran bırakmaktadır. Gölü daha yakından tanımak isteyenler için düşünülmüş kano gezilerine katılarak Sapanca’nın eşsiz sularına yakından tanıklık edebilirsiniz. Rengarenk uçan balonlara binerek ailecek kartpostal tadında fotoğraflar yakalayabilir ve gölü tepeden seyredebilirsiniz. Özel aracınız ile Sakarya il Orman Tabiat Parkı, Ormanya Tabiat Parkı gibi çeşitli parkları ziyaret edebilirsiniz. Sapanca’nın tertemiz mesire alanlarında piknik yapabilir, sevdiklerinizle eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.  Şimdiden keyifli tatiller diliyoruz!

  • Arkadaşın ile paylaş
  • facebook
  • twitter

En Çok Okunanlar

  • Sapanca'da Mutlaka Görmeniz Gereken 17 Yer
    20.01.2021
  • Sapanca'da Nerede Ne Yenir?
    14.02.2022
  • Sapanca Yöresel Yemekleri
    18.02.2022
  • Sapanca'da TÜRSAB Güvencesiyle Villa Kiralayın
    20.02.2022
  • Sapanca Bungalov
    28.02.2022

Son Eklenenler

  • Sapanca'nın Doğal Güzelliğinde Unutulmaz Bir Konaklama Deneyimi
    12.03.2024
  • Muhafazakar Tatil İçin Kiralık Bungalov Ve Villaların Konforu
    08.02.2024
  • Sapanca'da Yılbaşı: Yeni Yılda Unutulmaz Anılar
    21.11.2023
  • Sapanca'da Ara Tatil Kaçamağı
    26.10.2023
  • Sapanca'da Villa Kiralamak için İpuçları
    25.07.2023
WhatsApp Destek!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
X REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış